ДОБРОДОЈДОВТЕ

Драги посетители, добродојдовте на страната на градежната компанија ТРАНСМЕТ ДОО Скопје

   02/ 2 720 411    02/ 2 775 311
   info@transmet.com.mk


ЗА НАС
   

        Градежната компанијата Трансмет ДОО е основана во далечната 1992 година од г-нот Исмет Кочан како еден човек, фирма....


Трансмет ДОО Скопје

         
                                                      

ВЕСТИ
Градежниците бараат законски измени за успех на проектот Купи куќа, купи стан?
„Во моментот општините продаваат парцела по парцела, и најчесто се јавуваат физички лица, што е нормално, затоа што на градежна фирма - инвеститор, не и се исплати да наддава поединечно за секоја парцела“, вели Сеад Кочан, претседател на комора на градежни компании при ССК.
Делниците Скопје - Штип и Кичево - Охрид ќе ја заживуваат државата
Претседателот на Градежната комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, Сеад Кочан, смета дека изградбата на овие делници ќе значи продолжување на градежниот сектор да биде двигател на македонската економија.
Изградбата на автопатите е полн погодок, ќе се отворат нови работни места, ќе се активира оперативат
Претседателот на Градежната комора, Сеад Кочан, смета дека со овие проекти градежништвото во Македонија останува предводнк на македонската економија. Тој смета дека изградбата на новите автопати ќе отвори нови работни места, ќе се активира механизацијата на градежните компании и ќе се активираат нашите фабрики.
Становите нема да поевтинат!
“Јас сум против заговарање и пласирање во јавноста на одредени тези дека треба да се намали цената на становите, да го правиме тоа на сила. Во економијата правила. Пазарот го регулираат понудата и побарувачката. Ниту државата, ниту некоја институција, не смее да врши упади во економијата или на пазарот. Државата може да се јави како коректор само кога има недостиг на пазарот. Не смееме да создаваме негативна клима на пазарот со недвижности. Не може да очекувате продажбата да расте, ако се промовира паѓање на цената. Ако им кажете на луѓето дека ќе паѓаат цените, луѓето ќе чекаат и системот ќе запре, што ќе се одрази негативно на целата економија”, порачува претседателот на градежната комора при ССК, Сеад Кочан.

Сертификати
Друштвото за Градежништво транспорт и трговија ТРАНСМЕТ ДОО Скопје е сертифицирано по:

  ISO 9001:2008 - 27 Ноември 2009 година 
       ISO 14001 : 2004 - 07 Април 2010 година 
        ISO 18001:2007 - 07 Април 2013 година

  Лиценца А за изведувач на градби од прва категорија  11.01.2010 - 11.01.2017

  Лиценца А за надзор на градби од прва категорија  24.12.2009 - 21.12.2016


  CERTIFICATE SO1 948 109EMU - EUR - 61.685 USA - USD - 44.6896 U.K. - GBP - 74.7606 Switzerland - CHF - 50.7195 Sweden - SEK - 6.7859 Canada - CAD - 40.6598
Linker 3DS